DE WARMTEPOMP ALS MILIEUVRIENDELIJKE VERWARMING

Een warmtepomp is in veel situaties een ideaal alternatief voor reguliere verwarmingsinstallaties zoals cv-ketels. Dat komt doordat een groot gedeelte van de energie die een warmtepomp gebruikt om lucht of water te verwarmen, zo uit de buitenlucht wordt gehaald. Daarvoor is slechts een klein percentage elektriciteit nodig en verder komen er geen fossiele brandstoffen aan te pas. Dat is milieuvriendelijk én voordelig. Er zijn meerdere soorten warmtepompen. De een kan verwarmen en verkoelen, waar de ander weer tapwater kan verwarmen. Lees er op deze pagina meer over!

Voornemens om een warmtepomp aan te schaffen?

Ja, stuur mij een offerte

  • Milieuvriendelijke verwarming
  • Energiezuinig
  • Optioneel ook als airco te gebruiken en voor de verwarming van water

Voor welke toepassing wilt u een warmtepomp gebruiken?

Op deze pagina vertellen wij beknopt over de lucht-lucht warmtepomp en de lucht-water warmtepomp. U kunt ook direct doorklikken naar de toepassingen waarvoor deze te gebruiken zijn:

Hoger wooncomfort en lager gasverbruik met airco’s

Besparen op gas en er toch aangenaam bijzitten? Wij adviseren al jaren om meerdere airco’s in huis te installeren, bijvoorbeeld in uw woon- en slaapkamer. Een airco is technisch gezien net een warmtepomp, maar verwarmt lucht in plaats van water. Naast koelen in de zomer is de airco prima te gebruiken om het huis te verwarmen. In het voor- en najaar gebruikt u al alleen het aircosysteem en ’s winters ondersteunt deze de hoofdverwarming. Door één of meerdere airco’s te installeren, creëert u optimaal comfort zonder ingrijpende aanpassingen aan uw huidige warmtesysteem. En dat zonder lange wachttijden.

Benieuwd hoe snel u kunt gaan genieten van een nieuw aircosysteem? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Tip: voeg alvast wat foto’s toe van de ruimte waarin u de airco wil plaatsen. Dan geven we meteen een richtprijs!

Lucht-lucht warmtepomp

Dit is de meest voordelige warmtepomp op de markt en hiermee kunt u uw huis of bedrijfspand verwarmen én verkoelen. De lucht-lucht warmtepomp bestaat uit een buitenunit en één of meerdere binnen-units. De unit buiten haalt energie uit de buitenlucht en verwarmt of verkoelt hiermee de lucht die in uw woning of pand wordt verspreid. Met een lucht-lucht warmtepomp kan een ruimte zeer snel opgewarmd worden. U kunt zelf kiezen voor een binnen-unit die past bij uw interieur. Heeft u graag een verrijdbaar model op de grond, een cassette in het plafond of een wandmodel?

Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt net zoals de lucht-lucht warmtepomp energie uit de buitenlucht, maar dan om water te verwarmen. Het water wordt vervolgens gebruikt om uw woning of pand te verwarmen, via bijvoorbeeld nieuwe of bestaande vloerverwarming, muurverwarming en (bij voorkeur gedimensioneerde) radiatoren. De lucht-water warmtepomp werkt niet als airconditioning, maar kan wel aangesloten worden op uw waterleiding en zo uw tapwater verwarmen.

Voordelig en zonder zorgen uw warmtepomp laten plaatsen

De warmtepompen die wij aanbieden zijn vrij makkelijk te installeren. Dat betekent dus lage installatiekosten! Wel is het belangrijk dat dit goed gebeurt, om gegarandeerd te zijn van een optimale werking van de warmtepomp. Daarom kunt u dit het beste door een professioneel warmtepompinstallateur laten doen. We nemen u als warmtepompspecialist alle werkzaamheden uit handen omtrent de installatie, maar ook naar het onderhoud en eventuele reparatie heeft u geen omkijken. Laat het met een gerust hart aan Valk Airco over!

Bent u klaar om een warmtepomp aan te schaffen?

Dan horen we dat graag en helpen we u met plezier verder. U kunt u ook verder inlezen op deze website. Zo leest u bijvoorbeeld over de verschillende soorten warmtepompen en we vertellen u meer over de voordelen van het professioneel laten installeren van uw warmtepomp.

 

Valk Airco werkt met aircosystemen van de volgende merken: