LUCHT-WATER WARMTEPOMP

Milieuvriendelijk uw bedrijfspand, huis of een bepaalde ruimte verwarmen doet u met een lucht-water warmtepomp. Hiermee maakt u geen gebruik van fossiele brandstoffen, alleen van elektriciteit. Lucht-water warmtepompen zijn zuinig in gebruik, wat resulteert in lagere energiekosten dan wanneer u verwarmt door middel van gas. De lucht-water warmtepomp is bovendien te combineren met bestaande radiatoren en vloerverwarming én kan tapwater verwarmen.

Offerte ontvangen voor een lucht-water warmtepomp?

  Ja, dat wil ik  

  • Milieuvriendelijk en energiezuinig
  • Aan te sluiten op radiatoren en vloerverwarming
  • Eenvoudig te installeren
  • Ook geschikt om tapwater te verwarmen

Toepassing lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kan voor verschillende functionaliteiten worden ingezet:

Energiezuinig alternatief voor verwarmingsinstallaties

Een lucht-water warmtepomp is geschikt voor het verwarmen van complete woningen, kantoor- en bedrijfspanden. Het voordeel is dat de warmtepomp kan worden aangesloten op bestaande verwarmingstoestellen, zoals radiatoren en vloerverwarmingselementen. De warmtepomp dient dan als vervanging van de verwarmingsketel / cv-ketel.

Om het maximale rendement uit de lucht-water warmtepomp te kunnen halen, is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van ‘lage temperatuurverwarming’. Hieronder verstaan wij vloerverwarming, muurverwarming en gedimensioneerde radiatoren. Dat maakt dit systeem uitermate geschikt voor nieuwbouw, omdat er dan naar de ideale en meeste efficiënte combinatie gekeken kan worden.

Net als de lucht-lucht warmtepomp, bestaat de lucht-water warmtepomp uit twee of meerdere delen. De buitenunit wordt aan de buitenkant van het pand geplaatst. Dat kan op de grond, maar deze kunnen we ook aan een muur bevestigen. De buitenunit gebruikt energie uit de buitenlucht om water te verwarmen. Het verwarmde water wordt vervolgens getransporteerd door uw woning of bedrijfspand, net zoals bij een cv-installatie het geval is.

Een groot voordeel van een lucht-water warmtepomp is dat u hiermee ook water kunt opwarmen. In het geval van tapwater wordt de warmtepomp op uw bestaande waterleiding aangesloten, maar het systeem kan ook gebruikt worden voor de verwarming van zwembadwater.

Prijs lucht-water warmtepomp

Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in warmtepompen. Met plezier geven we u dan ook een eerlijk advies en voorzien we u van een bijpassende offerte. De prijs van een lucht-water warmtepomp is namelijk vooraf niet reëel in te schatten, want deze is afhankelijk van onder andere de grootte van uw woning of bedrijfspand en de benodigde capaciteit. Hoe dan ook zetten wij graag onze expertise in om de beste oplossing voor u te vinden. Ook als we van mening zijn dat een lucht-water warmtepomp voor u niet de meest geschikte oplossing is, laten wij u dat eerlijk weten.

Van eerlijk advies en professionele installatie tot voordelig onderhoud en reparatie. Daar heeft u geen omkijken naar!