VRF-SYSTEEM – COMPLEET KLIMAATSYSTEEM VOOR MEERDERE RUIMTEN

Het VRF-systeem is geschikt om complete gebouwen - bestaande uit meerdere ruimten - te verwarmen, te verkoelen en te ventileren. Denk daarbij aan bijvoorbeeld kantoren en hotels. Er kunnen tot wel vijftig binnen-units worden aangesloten op slechts één buitenunit. Met gekoppelde buitenunits loopt dit op tot 128 binnen-units, die allemaal apart van elkaar kunnen worden bediend.

Direct een offerte aanvragen voor een vrf-systeem?

  Ja, dat wil ik  

  • Eén buitenunit voor tot wel 50 binnen-units
  • Individueel te besturen binnen-units
  • CO2-neutrale installatie
  • Gegarandeerde werking tussen -20 °C en 43 °C

Toepassingen VRF-systeem

Dit systeem is met name geschikt voor gebouwen bestaande uit meerdere ruimten en daardoor toe te passen voor:

Variable Refrigerant Flow

VRF staat voor Variable Refrigerant Flow. Dit houdt in dat het koudemiddel en daarmee de capaciteit binnen het systeem kan variëren. Het VRF-systeem is een compleet klimaatsysteem en kan koelen, verwarmen, ventileren en eventueel tapwater verwarmen. De hoogwaardige installaties met een individuele regelbaarheid zorgen ervoor dat dit systeem een hoog comfort met een laag energieverbruik combineert.

De binnen-units kunnen individueel ingesteld en bediend worden. We kunnen er zelfs voor zorgen dat één binnen-unit een bepaalde ruimte koelt, terwijl een andere tegelijkertijd een andere ruimte weer verwarmt (in dit geval kiest u voor een 3-pijpssysteem). De inverter-geregelde compressor in de buitenunit levert exact de totale capaciteitsvraag van alle binnen-units.


Een VRF-systeem geheel naar uw wens

Het VRF-systeem kan desgewenst worden gecombineerd met luchtverversing en alle mogelijke centrale bedieningen. Voor de aansluiting maken wij standaard gebruik van een 2-pijpssysteem met aftakkingen naar de binnen-units. Wilt u gelijktijdig kunnen verwarmen en verkoelen, dan biedt het 3-pijpssysteem de uitkomst. In dat geval wordt de onttrokken energie uit een gekoelde ruimte door middel van (extra) verdeelboxen in het leidingnet gebruikt om een ander vertrek te verwarmen.  

Een goed advies om tot de juiste prijs te komen is in dit geval op zijn plaats. We zetten onze expertise dan ook graag in om u over alle mogelijkheden te informeren en om u van een offerte op maat te voorzien. In de offerte wordt rekening gehouden met alle bijkomende aspecten, zoals het volledig laten installeren en onderhouden van het VRF-systeem, zodat u daar geen omkijken naar heeft.