LUCHT-LUCHT WARMTEPOMP

Een lucht-lucht warmtepomp kan een bedrijfspand, huis of een bepaalde ruimte verwarmen en verkoelen. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen en door de energiezuinige werking, is dit een milieuvriendelijk en voordelig alternatief voor elektrische verwarming. Een lucht-lucht warmtepomp kan niet gecombineerd worden met bestaande radiatoren en vloerverwarming, dit is wel mogelijk met een lucht-water warmtepomp. Hiermee kunt u ook tapwater verwarmen.

Offerte ontvangen voor een lucht-lucht warmtepomp?

  Ja, dat wil ik  

  • Milieuvriendelijk
  • Verwarmt zeer snel
  • Eenvoudig te installeren
  • Verwarmt en verkoelt

Toepassing lucht-lucht warmtepomp

De lucht-lucht warmtepomp kan voor verschillende functionaliteiten worden ingezet:

Wanneer is een lucht-lucht warmtepomp een slimme oplossing?

Is er nog geen verwarmingssysteem in uw (nieuw te bouwen) bedrijfspand of huis aanwezig of maakt u gebruik van elektrische verwarming? Dan is een lucht-lucht warmtepomp het overwegen waard. Er is alleen een elektriciteitsaansluiting voor nodig. De aanschafkosten van een lucht-lucht warmtepomp zijn aanzienlijk lager dan bij andere soorten warmtepompen en het energieverbruik is laag. Een lucht-lucht warmtepomp is toe te passen in één ruimte, maar ook geschikt voor complete woningen, kantoor- en bedrijfspanden.

De warmtepomp bestaat uit een binnen- en buitenunit. De buitenunit gebruikt energie uit de buitenlucht om lucht te verwarmen of te verkoelen. Deze geklimatiseerde lucht wordt vervolgens via de warmtewisselaar in de desbetreffende ruimte(n) verspreid. Dit kan met een model dat op de grond wordt geplaatst, maar ook met een cassette in het plafond of een wandmodel. Zo is de warmtepomp aan te passen aan verschillende interieurs.

Een groot voordeel van een lucht-lucht warmtepomp is dat deze een snelle verwarming realiseert. Dat komt doordat de geconditioneerde lucht met een ventilator geforceerd de ruimte wordt ingeblazen. Daarnaast kan de warmtepomp ook lucht verkoelen en dus functioneren als airconditioning tijdens warme perioden.

Prijs lucht-lucht warmtepomp

De prijs van een lucht-lucht warmtepomp is uiteraard afhankelijk van uw vraagstuk. Hoe groot is de ruimte of het pand dat u wilt verwarmen? Wat is het benodigde vermogen? Van welke binnen-unit(s) wilt u gebruikmaken? We voorzien u graag van een eerlijk advies en een passende offerte. Als specialist in warmtepompen zetten wij onze expertise in om de beste oplossing voor u te vinden. Ook als we van mening zijn dat een lucht-lucht warmtepomp voor u niet de meest geschikte oplossing is, laten wij u dat eerlijk weten.

Wat vast staat is dat een lucht-lucht warmtepomp de voordeligste optie is op het gebied van warmtepompen. Zo zijn de installatiekosten beperkt, omdat er geen graafwerkzaamheden aan te pas komen. Een lucht-lucht warmtepomp is dan ook eenvoudig te installeren. Daarnaast zijn de verbruikskosten in vergelijking met andere elektrische verwarmingen zeer laag.

Van eerlijk advies en professionele installatie tot voordelig onderhoud en reparatie. Daar heeft u geen omkijken naar!